11/12: 3a vesprada del cicle Poesia i Vinya

El Casal de Perpinyà torna a acollir el cicle “Poesia i Vinya”, tres vesprades de recitals poètics on la paraula es marida amb el vi i —com a novetat d’enguany— també amb suc de raïm, proposats per vinyaters de Catalunya Nord.

Cada trobada reuneix una veu poètica del nord i una del sud de Catalunya. La tercera tindrà lloc el proper dijous 11 de desembre, a les 19 h, amb Jun Komura, David Codina, els vins de La Cave aux Fioles i els sucs de raïm de SiBio.

Accés gratuït
———————————————–

David Codina: Músic, compositor, inventor de màquines sonores. Pianista, acordionista i organetista, cercador de sons i dels moviments d’aquests sons, ampliant les possibilitats amb les noves tecnologies. No és poeta de mots, és poeta de sons.

En Jun Komura (Barcelona, 2002) és graduat en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona. En interessar-se pels orígens de la seva família, va descobrir la poesia i el nattō. El 2023, va guanyar el VI Certamen Art Jove de Poesia Salvador Iborra amb l’obra Els enyooors, posteriorment adaptada al teatre.

La Cave aux Fioles elabora vins naturals amb esperit rock i sense química. En Carlos, apassionat del vi i amb trenta anys d’ofici, va descobrir els vins naturals el 2010 i va començar a vinificar al seu celler el 2016. El 2019 crea el domini, i des del 2022 treballa en biodinàmica i sense cap intrant, cuidant les vinyes velles per obtenir vins vius i artesanals.

SiBio – Fruits del Rosselló transformats amb cura
Compromesos amb l’agricultura ecològica i de proximitat, a SiBio van decidir donar valor a la feina feta als seus horts transformant les pròpies fruites i verdures. El seu centre de producció, situat a la Plana del Rosselló —territori privilegiat entre mar i muntanya, amb més de 300 dies de sol l’any—, garanteix productes saborosos i genuïns. Les collites, sempre manuals i fetes en el moment òptim de maduració, es converteixen després en sucs i preparats naturals elaborats artesanalment al seu obrador. Una manera de preservar el gust autèntic de la terra i de compartir-lo amb tothom.