Segueix-nos a Twitter!
Twitter Image
Descobrir el País
Diumenge 8 de febrer

La secció Descobrir el País us proposa una caminada per anar a la Torre del Far, passant per Cases de Pena, a les Corberes catalanes.

Desnivell: 550m

Preveieu gorra, guants i tot el que cal per afrontar el fred!

Sortida a les 8h des del Super U (Vernet mitjà).

Per a més informació, adreceu-vos a la Mado, al 06 14 48 30 24.

 
Dissabte 31 de gener i diumenge 1 de febrer

La secció Descobrir el País us proposa participar a l'acte d'Homenatge a Pompeu Fabra, organitzat amb el Casal del Casal del Conflent i el Club Excursionista de Llançà.
- Dissabte, cap a les 10h30. Volta de Sant Miquel de Cuixà i Torre de Cors". Desnivell: 350m. Portar barret, guants... Possibilitat de quedar-se a dormir a Prada. Sopar, animació a càrrec de Ramon Gual i esmorzar. Inscripcions a fer rapidament.

- Diumege, cap a les 10h. Visita de Prada i homenage a Pompeu Fabra. Possibilitat de quedar-se a dinar.
Per a més informació i per les inscripcions, adreceu_vos a la Mado,al 06 14 48 30 24.

 

 
Diumenge 25 de gener

La secció Descobrir el País del Casal us convida a fer un tomb per l'Alt Conflent.
Jujols, Coll Diagre i Refugi de les Comelles altes.
Desnivell : 550m.
Sortida a les 8h del matí des del Super U del Mig Vernet (Perpinyà).
Inscripcions : Mado al 06 14 48 30 24.

 
Registrar-se

Com s'ha creat el Casal?

El Centre Cultural Català de Perpinyà va ser creat per Salvador Figueres. L’any 1939, va haver de seguir el camí de l’exili i va ser deportat a Mathausen.

Va sobreviure a la deportació i un cop acabada la guerra va crear la nostra associació, a casa seua.

El Centre Cultural Català era un espai per conferències, presentacions de llibres, cursos d’història, de català, també ha estat la seu d’El Punt, i de la llibreria As de Bastos i el local de Ràdio Arrels.

D’ençà l’any 2002, amb la incorporació a la xarxa de Casals Jaume I, el Centre Cultural Català ha iniciat una nova etapa amb, principalment, una perspectiva de consolidació d’un patrimoni i de fixació dels fonaments d’una sòlida xarxa d’acció cultural i cívica.

Per a poder assolir ambdós objectius es van vendre els locals heretats de Salvador Figueres.

Han passat alguns anys entre la venda de l’antic local i la compra del nou. L’adquisició d’aquest nou local és un punt positiu per veure la creació de nous projectes i tenir un lloc de trobada.

Avui dia el CCC-Casal Jaume I de Perpinyà és la seu de nombroses entitats nordcatalanes, com ara: L'art i la Manera, Fem feina i Ómnium Cultural Catalunya Nord.

Cada mes s'hi desenvolupen classes de català, grups de converses, cinema en català, xerrades, exposicions...

Darrera actualització (dilluns, 28 de març de 2011 14:56)

 

Què és un Casal Jaume 1er?

Un Casal Jaume I és, en primer lloc, un espai físic (una planta baixa o un edifici, depèn de la força de la població) i una programació d'activitats (conferències, debats, exposicions, concerts, sopars, festes, tallers, reunions...). Però sobretot és un punt de reunió, amb el seu bar, les revistes i la biblioteca: un espai propi per a la gent de país i progrés.

Quina funció fa un Casal Jaume I?
Més enllà de les activitats concretes, un Casal ha de complir fonamentalment dues funcions: primera, cohesionar i organitzar la nostra gent, que fins ara no tenia espais propis. I segona, impulsar la creació d'organitzacions i col·lectius de tota mena (tallers infantils, grups de joves, col·lectius de cultura popular com colles de dimonis o moixaranguers, grups de dones, col·lectius de defensa del medi ambient i de solidaritat...).

On hi ha Casals i per què?
Els Casals Jaume I van nàixer a Alacant l'any 1997, i des d'allí s'estengueren a la resta del País Valencià. Posteriorment, l'any 1999 van arribar a la Franja de Ponent i el 2000 a la Catalunya Nord. En l'actualitat hi ha 23 Casals Jaume I en funcionament i un programa de creació de 8 més en un termini immediat. La raó de la seua implantació al País Valencià, la Franja i la Catalunya Nord és que a aquests territoris és, precisament, on més malmeses estan la llengua i la cultura catalanes, i on més falta fa la creació d'un teixit associatiu i cívic que al Principat de Catalunya ja fa molts anys que existeix.

Per què et necessitem?
Els Casals viuen de la força dels seus socis i sòcies i dels ingressos que poden aconseguir gràcies al bar, el material, la loteria o les activitats. Però per a enfortir aquest projecte necessitem la teua ajuda per a refer la frontera dels Països Catalans i enfortir alhora el conjunt de la nació.

Darrera actualització (dilluns, 28 de març de 2011 14:55)

 
La veu de catalunya Nord
Llavors de llibertat
Activitats
Torna la Festa Major

Per segon any consecutiu el Casal organitza la Festa Major al barri de Sant Martí.

Aquest any també hi participarà l'APLEC amb l'organització d'una animació infantil amb el Roger Canals.

També seran presents la Cooperativa CatEnr, l'associació Énergie Citoyenne i l'associació France-Palestine Solidarité.

Us recomanem que reserveu plaça pel sopar a: elcasalperpinya@gmail.com

Us esperem ben nombrosos divendres 24 de juny per recuperar les festes als carrers dels nostres barris.

 

Lamentem que aquesta pàgina web no s'actualitzi més sovint, no dubteu en seguir-nos via Facebook o Twitter, o enviar-nos un mail a elcasalperpinya@gmail.com per rebre la nostra agenda.

 
Castanyada i nit ovidiana